19 januari 2010

Photoshoptips


Eftersom jag är en smula fotointresserad, både av att hålla i kameran och mixtra med den färdiga bilden på datorn, det kan sägas vara ett släktdrag, fick jag bekräftat alldeles nyligen, så snubblade jag därför över följande artikel.


Lär dig favoritknepen från Scott Kelby, Katrin Eismann och några av de andra populäraste bildbehandlingslärarna som varje år samlas på Photoshop World i Las Vegas.

Samla ihop fler än 4000 Photoshopnördar från hela världen och stäng in dem i ett konferenscenter i Las Vegas i tre dagar. Tillsätt 36 av världens främsta bildbehandlingslärare och låt dem föreläsa från morgon till kväll. Då har du Photoshop World, världens största Photoshopmässa.

Mässan går av stapeln två gånger per år och bland de tusentals besökare som sprang fram och tillbaka mellan föreläsningssalarna på höstens upplaga fanns vi på Moderskeppet. Att kalla Photoshop World för en mässa är egentligen att ta i eftersom antalet utställare är relativt få. Från de i många fall klena montrarna på mässgolvet fanns inget av värde att rapportera.

Huvudfokus ligger i stället på undervisning och det är för att förkovra sig som folk besöker Photoshop World. Alla lärare som har ett namn i den internationella Photoshopvärlden är på plats. Vår trupp synkroniserade klockorna och rusade åt varsitt håll för att täcka in så mycket som möjligt. Här har vi samlat några av de godbitar vi snappade upp under de hektiska dagarna.

Läs hela artikeln som PDF

-------------
Artikel och brödtext ur kamerabild.se:s nyhetsbrev, dagens datum
Fototo överst har ingenting med artikeln som sådan att göra, utan är en s.k. Photoshopmiss, här i "dubbel" bemärkelse! Det den lilla bilden visar i förstoring, är den extra handen, som kommer - varifrån...? Fotot lånat ifrån MacWorld.

Inga kommentarer: