01 mars 2010

Bloggtorka eller tidsbrist?


Faktiskt snarare det senare!

Är man inte hemma har man inte tid till de vanliga sysslorna, eller hur?

Det som måste göras, får göras senare, om det måste göras.

Men, även om helgen varit jobbig, har den varit annorlunda, och det annorlunda piggar upp, även om det stundtals kan vara stressigt.

Förutsättningen för att flytta sig på egen hand i helgen bjöd på en utflykt till en sydligare belägen stad - enklast nåbar genom E6:an förbi Vellinge - kul att se det omtalade vägbygget, som inte var ett utan två. Jag kan förstå att och varför köer uppstår, samtidigt kändes det inte så farligt, men det är klart, mycket trafik medför mycket väntetid, och väntetid kan upplevas som jobbigt, om man inte har tid....

Konstigt i Trelleborg...
  • Många fler vikariebussar, blå och röda som ska vara "gröna"....
  • Man kör med Gröna bussar på landsbygden...
  • Det fanns mer snö kvar än i Malmö, trots töväder..
  • Det var kallare än i Malmö, trots töväder...
  • Palmerna längs infarten var ersatta av granbuskar - inte så konstigt, men man undsrar ju vart palmerna tagit vägen...
Färden gick sedan norrut, till ett gammalt favoritfik, som jag inte besökt sedan före julen, men det var det värt.

Det som skulle göras i den gamla hemstaden, förutom konstaterandet att det fortfarande står Lindgren på min dörr, utfördes...

Intressant också att se 2 olika kommunala "allmännyttor", i det här fallet bostadsföretag göra så totalt olika beträffande snöröjning. På det ena stället saltas det och körs undan snö, på det andra hävdar man det miljövänliga alternativet och grusar en och annan gång i stället.

I söndags - igår blev det äntligen av:
Flytten till min nya bostad, förde med sig upptäckten att nya gardiner kanske borde införskaffas till vardagsrummet, som inte längre har tapeter i lika bjärta färger, som i det gamla.

Häromveckan slutade en after work med ett hemma-hos-besök hos undertecknad istället för after worken, och väninnan som kom, höll med mig om att gardinerna kanske borde bytas ut. Så vi bestämde att ses på en av stormarknaderna i stans utkant, och igår blev det äntligen av. Kudde från den röda soffan med som prov, det är ju den som står närmast fönstret, besök på Hemtex och Indiska, fika på Kahls, vi gillade fastlagsbullarna, fast vi hade problem med grädden bägge två, och sen över p-platsen till Jysk och Bolagret. Summa summarum, 2 uppslag rikare, och väninnan löste det galant - köp hem en av varje på öppet köp - sen lämnar du tillbaks den du inte vill ha och köper så mycket du behöver av den du vill ha! Bra förslag, det där.

Förutom detta visste väninnan om en tjej som syr på sin fritid, till bra priser, inte minst som kanske det ena gardintyget skulle kunna delas, så att det snarare blir en slags panelgardin, än en hel gardin. Vardagsrummet har ju trots allt persienner, till skillnad från de andra rummen, så panelgardiner kan nog räcka där.

Vad vore världen utan bra väninnor!? I synnerhet sådana som inte förväntar sig, eller kräver någon gentjänst!

Bilden ovan "lånad" ifrån Trelleborgs kommuns hemsida!

1 kommentar:

Sanna sa...

Här blev det ju en hel liten novell och finns mycket att kommentera men eftersom jag inte känner till landskapet och vägar etc så förhåller ajg mig tyst. Däremot så blev jag snopen när du berättar att det funnits palmer som var ersatta. Hur kan en palm utomhus i Sverige klara sig? Eller kanske var det detta som hände, att de inte klarade sig.

Nya gardiner måste du helt klart fixa till och kolla på Jysk för där brukar jag fynda och det finns mycket snyggt givetvid beroende på vilken uppsättning du vill ha. Jag gillar det enkla, det rena.

Det var skoj i alla fall att det kom lite rader från dig och lycka till med nya lägenheten och ha det gott.
/Sanna