03 februari 2010

Nyhetsblöta...






Egentligen heter det nyhetstorka, men i sådant hän (snö-)blött väder, får man väl anpassa sig..

De skånska medierna skriver var och en om kollektivtrafiken, som fungerar si och så, beroende på vinters och väders makter.

Sydsvenskan publicerar bild på lokförare med sopkvast som förklarar för sina passagerare att han ska ut och sopa en igenfykt växel...


HD, varför tittade jag på dem först? HD visar ett halvt oigenkänneligt X2000-tågsätt och rapporterar att kollektivtrafiken varken fungerar mellan Hbg och Åstorp, eller Malmö-Ystad. Båda sträckorna frekventeras ju (inte) av X2000. Eller räknar HD med att deras ordinarie läsare inte ser skillnad mellan X2000 och andra tåg?



Norra Skåne håller lite mer stil och har ett Öresundståg på en bild, som faktiskt kan vara huvudortens egen station, dvs "Hässlehåla".Kristianstadsbladet kör med ett Surrogatöresundståg, dvs ett Pågatåg, också det verklighetstroget!




Älgen då??

Jo, enligt både NSK och Sydsvenskan, mötte en bilist i trakterna av Osby på tisdagsmorgonen en älg på vägen, och lyckades precis bromsa in, dvs han slapp köra på älgen. Så stod de där och blängde på varandra, älgen utanför bilen och bilföraren bakom ratten - tills plötsligt älgen sparkar till bilen, så att framspoilern ryker, och lommar sedan ut i skogen.

Personligen tror jag att älgen "sa" att han ville leka....

Av bildtexten i tidningen framgår, att älgen på bilden inte har någonting med artikeln att göra...

Inga kommentarer: