17 juli 2010

Om Naturen

Fick det här för ett 10-tal år sedan, då hette det att en elev i 15-årsåldern skrivit det som en uppsats, på det fria temat "Om naturen". Det står en var fritt att tycka vad den vill!!

Om naturen
Naturen består av mark, vatten och PLM-produkter. Den används som underlag till parkeringshus, atomkraftverk och samhällen. Oanvänd natur kallas grönområden. Ur naturen får vi mat, massaved och madam. I de hål, som därvid uppstår, lägger man t ex gamla järnsängar, potatisskal och bildäck. Det hela kallas naturens kretslopp. I och på marken finns djur, växter och vatten.

Djur är en sorts mycket komplicerade kvicksilverföreningar, som i vissa fall fortfarande har kvar sin rörelseförmåga. En del djur kan flyta, är de små behöver man inte bry sig om vad de heter. Man sprayar på dem. Är de större kallas de fåglar. Mot dem finns ännu inget effektivt spraymedel. Fåglar förekommer främst i motorer på jetplan, i tjockoljebälten samt i drivor nedanför kraftledningar och fyrtorn.

Det gröna i naturen kallas växter. Till växterna hör bl a julgran, pelargon och hö. Stora växter kallas träd. Av dem får man grillkol och plywood. Står det mer än fem träd på en liten yta kallas det skog. Där kan man gå vilse. I skogen finns även varg och björn. Björnen är lömskt och överfaller alltid försvarslösa jägare. Vargen finns inte.

Mark kallas det naturen står på. I marken finns olja och gas som kommit dit från läckande cisterner och ledningar. Olja pumpas upp ibland och hälls tillbaka i cisternerna. Det kallas naturens kretslopp det också. I marken sticker växterna ner ena änden och suger upp vatten. Det växterna inte kommer åt kallas grundvatten. Grundvatten är DDT-lösning.

Vatten är ofta löddrande och gråbrunt. Vatten i form av regn innehåller salter och svavelsyra, som är naturliga tillsatser i luften. dess ämnen underlättar också nedbrytningen av kyrkor och andra stenbyggnader samt järnkonstruktioner och håller ph-värdet i sjövatten på sån nivå att fiskarna som finns där inte blir aggressiva. en annan tillsats i sjövattnet är fosfor. Det är en helt ofarlig kemikalie som hjälper den slöa naturen. Sjöar som annars skulle behövt tusen år för att växa igen, klarar det nu betydligt fortare. Det kallas strukturrationalisering.

Inga kommentarer: